کتاب آیین دوست یابی مانند چراغ راه شما در مسیر ایجاد و بهتر کردن ارتباطات عمل می کنند .

پیدا کردن دوست، و نحوه تاثیر گذاشتن بر روی افراد چه در محیط کار و یا خارج از آن، ممکن است ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد.

خیلی از ما احساس تنهایی می ­کنیم و حتی با وجود داشتن توانایی ­های لازم، پیشرفتی در شغل­ مان حاصل نمی ­شود.

تنها دلیل بروز این مشکلات این است که نمی ­دانیم چطور با دیگران ارتباط موثر برقرار کنیم.

کتاب آیین دوست ­یابی اینجاست که به شما کمک کند. این کتاب به شما آموزش می­ دهد که چطور از انزوا خارج شوید و با دیگران روابط دوستانه و کاری مناسب برقرار کنید.

در اینجا مطالب و اهداف کلی کتاب را بررسی می کنیم. مطمئن باشید  بعد از خواندن این مقاله، ریشه تنهایی و عدم پیشرفت شغلی خود را پیدا خواهید کرد و نسبت به حل آن به آگاهی لازم خواهید رسید.

پس تا انتها با کافه کتاب­ خوانی همراه باشید:

ایده اولیه کتاب آیین دوست ­یابی (How To Win Friends And Influence People)  از کجا آمده است؟

دیل کارنگی (Dale Carnegie) نویسنده کتاب آیین دوست­ یابی، انگیزه خود را مشاهده افرادی می ­دانست که بدون داشتن تخصص قابل توجهی به موفقیت­ های فوق ­العاده ­ای دست پیدا می ­کنند.

او با دقت رفتار این افراد را بررسی کرد و متوجه شد، کلید موفقیت آنها در مهارت ­های ارتباطی این افراد نهفته است.

همین نتایج خالق کتاب را تشویق کرد که به تحقیق در مورد دلایل پیشرفت افراد معروف در ادوار گذشته همچون ژولیوس سزار، تئودور روزولت، کلارک گیبل، مری پیکفورد، آلبرت انیشتین و توماس ادیسون بپردازد.

تمامی این افراد یک نقطه مشترک داشتند آنها می ­دانستند چطور روی بقیه افراد تاثیر بگذارند.

او منابع تحقیقاتی خود را گسترش داد و به مطالعه متون فلسفی و روانشناسی دوران قبل خود پرداخت و یقین حاصل کرد برقراری ارتباط موثر، حلقه گمشده موفقیت است.

او تصمیم گرفت دیگران را نیز از یافته­ های خود مطلع کند به همین دلیل، در سال 1936 کتاب آیین دوست یابی را به چاپ رساند. کتابی که تا به امروز، 15 میلیون نسخه از آن به فروش رفته و به گواه مجله تایمز، در بین 100 کتاب تاثیرگذار قرن، رتبه نوزدهم را دارد.

چرا باید کتاب آیین دوست ­یابی را بخوانیم؟

این کتاب سرشار از آموزه­ هایی است که به شما تاثیر گذاشتن روی دیگران را می ­آموزد.

شما با مطالعه این کتاب یاد می ­گیرید که انتقاد کردن از دیگران هم اصولی دارد و اگر آنها را ندانید، حتی با یکبار انتقاد کردن، برای همیشه از چشم آن شخص می ­افتید.

این کتاب شیوه خوب صحبت کردن را به خواننده آموزش می ­دهد.

با مطالعه کتاب آیین دوست ­یابی متوجه خواهید شد که حتی روش محبت کردن شما به عزیزان و دوستانتان هم اشتباه بوده و ممکن است این یکی از دلایلی باشد که اطرافیان، چندان مایل به معاشرت با شما نیستند.

دیل کارنگی در اثر خود به شما راه تبدیل شدن یه یک فرد اجتماعی و محترم را کاملاً آموزش می ­دهد.

شما تبدیل به شخصی خواهید شد که می ­داند تا چه میزان و چگونه باید با دیگران تعامل برقرار کند و در این زمینه به هیچ­ وجه افراط نکند.

اگر شخص برون­ گرایی هستید، چطور با دیگران اجتماعی می­ شوید طوریکه بیش از حد خودمانی به نظر نرسید؟

اگر شخص درون­گرایی هستید چطور؟

از چه شیوه­ هایی برای برقراری ارتباط درست استفاده می کنید که هم احساس تنهایی نکنید و هم کارهای خود را به درستی پیش ببرید؟

حتماً تکنیک­ های خود را بعنوان یک فرد برون­گرا و یا درون­ گرا برای ما در قسمت نظرات توضیح دهید.

کتاب آیین­ دوست­ یابی چه به ما می­ گوید؟

به عقیده نویسنده، تلاش بیش از حد برای نفوذ به قلب افراد بی ­نتیجه است.

گاهی اوقات باید به محیط پیرامون از دریچه نگاه دیگران بنگرید.

از موضوعات مورد علاقه آنها آگاهی داشته باشید و در موردشان بیشتر گفت­ و گو کنید؛ البته ناگفته نماند، زیاده ­روی در این مورد خیلی وقت ­ها آزاردهنده است.

در ادامه به منظور داشتن دیدی کامل­تر نسبت به کتاب آیین دوست ­یابی دیل کارنگی، به بررسی نکات قابل تامل آن می­ پردازیم:

شما بی ­عیب نیستید، از دیگران انتقاد نکنید:

بسیاری از افراد وقتی در حال نقد دیگران هستند، در حقیقت دارند آنها را سرزنش می ­کنند.

معمولاً وقتی از کسی انتقاد می کنیم، شبیه به قاضی می شویم که در حال صادر کردن حکمی سنگین برای کسی است که جرم بزرگی مرتکب نشده!

گفتن جملاتی مانند: چرا این کار را کردی!؟ تو از عهده این کار برنمی یایی و امثال این، به غیر از اینکه تصویری ناپسند از ما در ذهن بقیه ایجاد کند، هیچ کار دیگری انجام نمی دهد.

آبراهام لینکلن می گوید: ” کسی حق انتقاد کردن دارد که تمایل به کمک کردن داشته باشد.”

از طرفی اگر در موقعیت بالاتری مانند مدیریت کسب و کار قرار دارید، هیچوقت کارمندان و افراد زیر دست خود را بابت خطاهایشان سرزنش نکنید؛ چون ممکن است دیگر آن کار را برای شما انجام ندهند و شخص شما نیز در آینده به خدمات آنها احتیاج خواهید داشت.

همچنین پیشنهاد می کنم اگر در سمت مدیریت کسب و کار هستید یا قصد راه اندازی کسب و کار خانگی را دارید علاوه برا مطالعه کتاب آیین دوستیابی کتاب های معرفی شده در مقاله بهترین کتاب های مدیریت کسب و کار را نیز مطالعه نمایید.

شما بی ­عیب نیستید، از دیگران انتقاد نکنید

با مطالعه این کتاب شیوه صحیح انتقاد کردن از دیگران را بدون آسیب زدن به عزت نفس آنها، فرا خواهید گرفت.

خود شما وقتی از طرف شخصی مورد انتقاد قرار می گیرید، چه احساسی پیدا می کنید؟

آیا واقعاً این نقدها برای شما سازنده بوده است؟

از آسیب های روحی که از سرزنش های دیگران به اسم نقد می بینید، برای ما بنویسید.

اگر افراد همیشه منتقد بدانند در حال وارد کردن چه ضربه ای به دیگران هستند، حتماً در رفتارشان تجدید نظر خواهند کرد.

تحسین و تشکر را فراموش نکنید: (مهم بخش کتاب آیین دوست یابی)

دوست دارید دیگران برای شما قدم مثبتی بردارند؟  مسلماً بله. پس وقتی کار کوچکی برای شما انجام می دهند، حتماً از آنها تشکر کنید.

قدردانی نه تنها ارزش ما را برای اطرافیان بالا می برد، بلکه به آنها نیز حس مفید بودن می دهد.

ما باید بیشتر اوقات، حس مثبت بودن را به افرادی که با آنها معاشرت می کنیم، انتقال دهیم و این حس با تحسین کردن آنها نیز بدست می آید.

اگر می بینید شخصی موفقیتی را کسب کرده، حتی اگر در حد گرفتن نمره 20 در مدرسه، بخاطر روخوانی از کتاب فارسی اول ابتدایی باشد، گفتن “آفرین”، “کارت را عالی انجام داده ای”، “بابت تلاشی که کرده ای از تو ممنونم” و نظایر اینها، حس مهم بودن را به آن شخص القا می کند و این چیزی است که حتی خود شما نیز مشتاق دریافت آن هستید.

البته تشکر و تحسین کردن یکی از هزاران اصول برقراری ارتباط موثر با دیگران است که در کتاب آیین دوست یابی در مورد آنها صحبت شده و شما برای دانستن آنها، باید کل کتاب را مطالعه کنید.

تحسین و تشکر را فراموش نکنید

حتماً بارها اتفاق افتاده که کار مثبتی انجام داده اید ولی دیگران از شما تشکر نکرده اند و حتی کار شما را بی ارزش جلوه داده اند؛ وقتی این برخوردها را دیده اید، چه عکس العملی از خود بروز داده اید؟

آیا باز هم انگیزه ای برای انجام آن کار در شما وجود داشت؟

رفتار شما با آن شخص چه تغییری کرد؟

در بخش نظرات برای ما از حس و حال خود در آن شرایط بنویسید. اینگونه سایرین به اهمیت تحسین و قدردانی بیشتر پی خواهند برد.

خودخواه نباشید بقیه هم علائق خود را دارند:

یکی از بزرگترین ایرادات ما این است که سعی می کنیم علائق و نظرات خود را بر دیگران تحمیل کنیم. باید به این نکته توجه کنید که بقیه افراد مجبور نیستند مثل شما فکر کنند و همان چیزهایی را دوست داشته باشند که شما دوست دارید.

اجازه بدهید دوستان و همکارانتان در مورد موضوعات مورد علاقه ­شان سخن بگویند و شما نیز به آنها گوش دهید و اگر می خواهند به هدفی دست پیدا کنند، در حد توان خودتان به آنها کمک کنید.

این مورد نه تنها در زمینه علائق، اهداف و نظرات شخصی دیگران، بلکه حتی در مورد حیاتی ترین مسائل نیز صدق می کند.

مثلاً اگر همسرتان سیگار می کشد، به او نگویید سیگارت را خاموش کن یا بوی سیگارت من را آزار می دهد؛ برای او از مضرات سیگار بگویید.

خوشبختانه روی پاکت های سیگار عکس ریه هایی که بدلیل استعمال دخانیات از بین رفته اند، چاپ می شوند؛ آنها را به او نشان دهید و با دلایل علمی به او توضیح دهید که ممکن است در آینده نه چندان دور، بخاطر سرطان ریه و مشکلات قلبی و عروقی جان خود را از دست بدهد.

این کتاب به خوبی به شما می آموزد که چگونه از نقطه نظر اشخاص مختلف به مسائل و موضوعات گوناگون نگاه کنید و بدین شکل، اطرافیان مجذوب شما بشوند.

نزدیک شدن به دیگران از طریق توجه به نظرات و سلایق شخصی آنها، بخصوص زمانی که به همراهی این افراد احتیاج داریم، بسیار مهم است.

در این مواقع هر کسی ممکن است تکنیک های خاص خودش را به کار ببرد؛ تکنیک شما در این شرایط چیست؟

شاید فردی که هم اکنون در حال مطالعه این مقاله است به راه حل شما نیاز داشته باشد؛ در قسمت نظرات آن را با بقیه به اشتراک بگذارید.

محبوب اطرافیان خود بشوید:

کتاب آیین دوست یابی به این مورد توجه ویژه ای کرده است و به بهترین شکل ممکن به شما شیوه های محبوب شدن در نظر دیگران را آموزش می دهد.

نکته ای که این کتاب به آن اشاره دارد این است که تا جای ممکن به دیگران محبت کنید و خالصانه آنها را دوست داشته باشید.

برای آنکه در این زمینه زیاده روی نکنید و دیگران شما را وابسته به خود ندانند، لازم است راه حل های گفته شده در این کتاب را انجام دهید.

دیگران را شیفته خود بکنید:

حتماً خیلی دوست دارید دیگران برای دیدن شما اشتیاق زیادی از خود نشان دهند و هر وقت که شما را می بینند، لبخندی از سر رضایت روی صورت شان نقش ببندد.

یکی از راهکارهایی که دیل کارنگی مفصلاً آن را شرح داده، این است که قبل از ملاقات با هر فردی از ساعاتی قبل برای آن برنامه ریزی کنید و با خودتان مشخص کنید که بهتر است در مورد چه موضوعاتی سخن بگویید.

اینجاست که مبحث توجه به علائق دیگران مجددا اهمیت پیدا می کند.

نظرات مخالف را تحمل کنید:

تصمیم گرفتن در مواقع بحرانی، یکی از اساسی ترین مهارت های زندگی است؛ شرایط دشوار نیز گاهی در تعامل با دیگران بوقوع می پیوندد.

مثلا رئیس کارخانه ای را در نظر بگیرید که تمام کارگرانش اعتصاب کرده اند؛ در این شرایط او باید چکار کند؟ مطمئناً عصبانی شدن و اخراج تمام کارگران بزرگترین اشتباه این فرد است.

در حقیقت ما باید یاد بگیریم، چطور نظر مخالف را بپذیریم و از بحث های بی مورد پرهیز کنیم و در مواقع ضروری، چطور با شخصی که به هیچ وجه با او تفاهم نداریم، همکاری کنیم.

هر مدیر کسب و کاری باید مهارت های همچون ایجاد و حفظ ارتباطات را دارا باشد در غیر این صورت شکست خواهد خورد !

اگر شما مدیر یک کسب و کار هستید پیشنهاد می کنم علاوه بر کتاب آیین دوست یابی کتاب های را که در مقاله بهترین کتاب های مدیریت کسب و کار معرفی کردیم را نیز مطالعه نمایید.

نظرات مخالف را تحمل کنید

اگر می خواهید این اصل مهم در هر ارتباطی را فرا بگیرید، مطالعه کتاب آیین دوست یابی بسیار واجب است.

احتمالاً برای شما هم پیش آمده که مجبور بوده اید با شخصی ارتباط برقرار کنید که شدیداً با او اختلاف عقیده داشته اید؛ تجربه خودتان را در قسمت نظرات با دیگران به اشتراک بگذارید. بی شک این مشکل خیلی از خوانندگان این مقاله است.

خود و همسرتان سعادتمند شوید:

توصیه ها و آموزش های این کتاب تنها مربوط به روابط دوستانه و کاری نمی شود؛ در قسمت های انتهایی کتاب به بررسی مشکلات رایج زندگی زناشویی پرداخته و برای هر کدام راه حل های متفاوتی ارائه شده است.

با عمل به دستور العمل های آن، می توانید زندگی شادتری داشته باشید و اختلافات و درگیری های لفظی را که با همسرتان دارید، کنار خواهید گذاشت و حتی متوجه می شوید که بسیاری از این مسائل چقدر بیهوده بوده است.

خواهید آموخت که چگونه به همسر خود بیشتر احترام بگذارید و چطور در کنار یکدیگر برای رسیدن به اهداف زندگی مشترک تلاش کنید.

این نکته را نیز خاطر نشان می کنیم که در این قسمت از کتاب، تنها به صبور بودن و گذشت تاکید نشده و جنبه های کلی تری را در بر میگیرد.

خود و همسرتان سعادتمند شوید

اگه متاهل هستید، چطور اختلافات را بین خود و همسرتان حل و فصل می کنید؟ توصیه های شما  برای زوج های جوان و زوج هایی که دچار مشکلات زیادی در زندگی خود هستند، بسیار با ارزش خواهد بود.

اطلاعاتی در مورد کتاب آیین دوست یابی و دیل کارنگی

دیل کارنگی در سال 1888 در آمریکا متولد شد و در سال 1915 اولین کتاب خود به اسم آیین سخنرانی را منتشر کرد. او جزو اولین نویسندگانی بود که در زمینه­های روانشناسی و خودشناسی دست به قلم شد و آثار با ارزشی چون آیین زندگی، آیین دوست یابی و آثاری دیگر را روانه بازار کتاب کرد.

رشید یاسمی اولین مترجمی بود که در سال 1320، کتاب آیین دوست یابی را به فارسی ترجمه کرد و بعد از آن در سال 1344، مهناز بهرنگی ترجمه دیگری از این کتاب را در اختیار مردم قرار داد.

در سال های اخیر، مترجمان زیادی اقدام به ترجمه این کتاب کرده اند.

هم اکنون یکی از بهترین ترجمه های موجود از این کتاب، متعلق به سید حسن حسینی است که با قلمی شیوا و روان ترجمه ای در خورد تحسین در اختیار علاقه مندان قرار داده است.

در پایین مشخصات کتاب این مترجم را خدمت شما ارائه کرده ایم:

نام کتاب: آیین دوست یابی
نویسنده دیل کارنگی
مترجم سید حسن حسینی
ناشر قدیانی
تعداد صفحه 384
قطع رقعی
نوع جلد شومیز (جلد نرم)
موضوع موفقیت، خود شناسی، روانشناسی
نوبت چاپ و سال چاپ چهارم 1399

جمع بندی:

در بالا هدف از نگارش کتاب آیین دوست یابی و آموزش هایی را که با خواندن این کتاب بدست خواهید آورد، به طور کامل برای شما شرح دادیم.

شما با تهیه این کتاب ارزشمند، تحول بزرگی در روابط شخصی، کاری و زناشویی خود ایجاد خواهید کرد و بدون شک هر اندازه که روابط بهتری با اطرافیان خود داشته باشید، به همان اندازه نیز زندگی آرام تری خواهید داشت.

اگر قبلاً این کتاب را مطالعه کرده اید، خوشحال می شویم نظرتان را در مورد آن با سایر علاقه مندان به تالیفات حوزه روانشناسی و خودشناسی در میان بگذارید و از تاثیرات مثبتی که آموزش های این کتاب در زندگی شما داشته، برای ما تعریف کنید؛ اگر برای بهبود تعامل افراد با یکدیگر دیدگاه متفاوت تری دارید، اشتراک گذاری آن مایه مباهات ما در کافه کتابخوانی خواهد بود.