” کتاب های پیشنهادی بیل گیتس “ کتاب های پرطرفداری هستند ،چون نه تنها این کتاب ها توسط بیل گیتس معرفی شده است بلکه کتاب های بسیار ارزشمندی هستند . در ادامه با ما همراه باشید

ویلیام هنری گیتس سوم (William Henry Gates III) را همه با نام بیل گیتس می شناسیم. بیل گیتس بنیان گذار مایکروسافت و از پیشروان دنیای تکنولوژی است. گیتس اهل ایالات متحده و یکی از شناخته شده ترین افراد در کارآفرین، نیکوکاری، بازرگانی و مدیریت است.

گیتس در سال 1974 میلادی یعنی سال دوم تحصیلاتش در دانشگاه، ادامۀ تحصیل را رها کرد و تمام وقت خود را بر توسعۀ مایکروسافت متمرکز کرد.

اما برای گیتس رها کردن تحصیلات دانشگاهی به منزلۀ رها کردن یادگیری نبود. بیل گیتس در خانواده ای بزرگ شد که به دانش و آموزش بسیار اهمیت می دادند. پدر بیل، ویلیام اچ. گیتس پدر، وکیل دادگستری و یکی از سرشناسان شهر سیاتل بود و مادرش، مری گیتس، معلم مدرسه و رئیس صندوق بین المللی یونایتد بود.

خانوادۀ بیل از زمانی که علاقۀ او به دنیای تکنولوژی را فهمیدند همواره حامی و مشوق او بوده اند. گیتس به مدرسه ای خصوصی به نام لیک ساید فرستاده شد که مخصوص نخبگان بود و در همین مدرسه بود که با پل آلن آشنا شد و نخستین برنامۀ نرم افزاری خود را نوشت.

مطالعه و یادگیری و تفکر عمیق چیزهایی بودند که بیل گیتس با آن ها رشد کرده بود به همین خاطر با ترک کردن دانشگاه نیز همچنان و پیوسته در حال آموختن بود.

گیتس به مطالعه و تفکر در آثار مطالعه شده بسیار علاقه دارد و پیوسته در حال خواندن کتاب هایی با موضوعات گوناگون است. او در هر فصل از سال بهترین کتاب هایی که مطالعه کرده است را در وب سایت خود با مخاطبانش به اشتراک می گذارد.

بسیاری از این کتاب ها به فارسی نیز ترجمه شده اند. در این مقاله از کافه کتابخوانی تلاش کردیم تا از میان ده ها جلد کتاب معرفی شده توسط بیل گیتس کتاب های ترجمه شده ای را معرفی کنیم که برای رشد و تکامل در حوزۀ کسب و کار و توسعۀ فردی سودمند باشند.

سوار بر زندگی یکی از بهترین کتاب های پیشنهادی بیل گیتس در زمینه مدیریت

در دنیای کسب و کار موانعی هستند که چه برای باتجربه ها و پیشکسوت ها و چه تازه کارها و کسب و کارهای نوپا پیش می آید.

تجربه کردن همه چیز امکان پذیر نیست و در واقع زمان زیادی باید سپری شود تا خودمان حل مشکلات مختلف را تجربه کنیم و درس بگیریم؛ اما راه میانبری هم وجود دارد تا بدون اینکه خودمان چیزی را از نزدیک تجربه و درک کنیم، از یک تجربۀ تجربه نشده کمک بگیریم.

نیازی نیست که خودمان با مشکلات و موانع مختلف از نزدیک آشنا شویم و با آن ها دست و پنجه نرم کنیم؛ پیش از ما افراد زیادی بوده اند که این راه ها را رفته اند و تجربه کرده اند و اکنون چکیدۀ سال ها زندگی و تجربۀ مسائل گوناگون را در کتاب ها و خاطراتشان برای ما به یادگار گذاشته اند.

خواندن خاطرات مدیرعامل های بزرگ به ما کمک می کند پیش از آن که ما در گرداب دشواری ها غرق شویم راه های نجاتمان را بیاموزیم. بیل گیتس با وجود اینکه از مهم ترین فعالان حوزۀ تکنولوژی است همواره خاطرات دیگر مدیران را می خواند و بهترین آن ها را معرفی می کند.

راه های نرفتۀ ما را افراد دیگری رفته اند. مدیران و بنیان گذاران شرکت های بزرگ امروزی در روزگاری نه چندان دور همانند ما مسیر رشد یک کسب و کار نوپا را رفته اند و کوله باری از خاطرات، شکست ها، مشکلات و تجربه هایی ارزشمند را در زندگی نامه هایشان با دیگران به اشتراک گذاشته اند.

باب ایگر (Bob Iger) یکی از این افراد است که پس از چهل و پنج سال کار و چهارده سال مدیریت سرانجام کتابی نوشت که چکیده ای از تجربیات چهار دهه فعالیت او بود.

اگرچه تا سال های سال تمایلی به انتشار خاطراتش نداشت اما زمانی رسید که احساس کرد بینش هایی دربارۀ مدیریت و کسب و کار دارد که تنها تجربه هایی شخصی نیست بلکه نگاهی است که می تواند برای یک کسب و کار و یک مدیرعامل جوان راهگشا باشد.

سوار بر زندگی یکی از بهترین کتاب های پیشنهادی بیل گیتس در زمینه مدیریت

در سال 2019 میلادی کتاب The Ride of a Lifetime: Lessons Learned from 15 Years as CEO of the Walt Disney Company منتشر شد. این کتاب درس های است از پانزده سال مدیریت کمپانی والت دیزنی.

باب ایگر در سال 2005 میلادی به سمت مدیرعامل والت دیزنی منسوب شد. کمتر کسی است که والت دیزنی را نشناسد.

والت دیزنی خالق آثاری چون میکی موس، سفیدبرفی و هفت کوتوله، پینوکیو و … و بنیان گذار کمپانی والت دیزنی، یکی از بزرگ ترین صنایع تولید فیلم و انیمیشن در جهان است.

کمپانی والت دیزنی سال های سال حتی پس از مرگ بنیان گذار خود، از پیشروان صنعت انیمیشن سازی بود؛ اما در سال 2005 میلادی این کمپانی با بحران رو به رو شد. پیشرفت های گوناگون حوزۀ تکنولوژی صنعت فیلم و انیمیشن را نیز دگرگون کرده بود و اگر دیزنی نمی توانست پا به پای پیشرفت های دنیا پیش بیاید، از هم قطارانش جا می ماند.

در این سال بود که به باب ایگر پیشنهاد شد تا مدیریت این دیزنی را بر عهده بگیرد. ایگر برای پذیرش این سمت تردید داشت اما درنهایت آن را پذیرفت. خروج از بحرانی که دیزنی را درگیر خودش کرده بود آسان نبود اما باب برای حل بحران مصمم بود.

او برای حل این بحران سه ایده به ذهنش رسید؛ نخستین کار این بود که دیزنی باید بالاترین کیفیت محتوایش را تولید کند. دوم اینکه به جای مبارزه با فناوری و پیشرفت ها از آن ها در جهت پیشبرد اهداف دیزنی استفاده کند؛ و سوم اینکه اهالی دیزنی باید بزرگ تر فکر کنند، جهانی تر. دیزنی باید به یک برند قوی در بازارهای بین المللی تبدیل می شد.

کتاب سوار بر زندگی ترجمۀ فارسی خاطرات باب ایگر است. ایگر در این کتاب از تجربیات سال ها فعالیتش صحبت کرده است اما کلیدی ترین رهنمودهای او برای مدیران جوان و کسب و کارهای نوپا این است که از خلاقیتشان استفاده کنند و ریسک پذیر باشند. برای داشتن یک کسب و کار خوب لازم است فرهنگ اعتماد، صداقت، کنجکاوی و الهام بخشی را در سازمان خود نهادینه کنند.

این کتاب راهنمایی هایی از مدیری پیشکسوت به مدیران جوان است تا بتوانند به بهترین خودشان و کسب و کارشان تبدیل شوند.

و در نهایت می توانم بگم این کتاب یکی از بهترین کتاب های استارتاپی و پیشنهادی بیل گیتس در زمینه مدیریت کسب و کار است .

در صورتی شما در علاقه مند یا در سمت مدیریت یک کسب و کار هستید پیشنهاد می کنم حتما مقاله بهترین کتاب های مدیریت کسب و کار را مطالعه کنید تا بتوانید با مطالعه کتاب های موجود در این مقاله یک پله در زمینه مدیریت رشد کنید

در مقالۀ «سوار بر زندگی؛ فراز و فرودهای زندگی یک مدیر» می توانید اطلاعات بیشتری از این کتاب به دست آورید.

اقتصاد خوب برای دوران سخت یکی از بهترین کتاب های پیشنهادی بیل گیتس در زمینه اقتصاد

بحران های اقتصادی، رکود، تورم و نوسان های مالی از مسائلی هستند که بازارهای جهانی در تمام عرصه های فعالیت از تکنولوژی و صنعت گرفته تا مشاغل خرد و کسب و کارهای خانگی آن ها را تجربه می کنند.

نتیجۀ این بحران های مالی در بسیاری از موارد ورشکست شدن کسب و کارهای کوچک و بزرگ است. رکود بزرگ سال 2008 میلادی نه تنها باعث از بین رفتن کسب و کارهای کوچک شد که باعث شد برخی غول های تکنولوژی نیز در برابر آن ناتوان شوند و از ادامۀ راه باز بمانند.

اگر مدیرعامل شرکتی بزرگ و چندملیتی باشید یا مدیر استارتاپ خودتان باشید یا حتی صاحب یک کسب و کار خرد باشید، بحران های مالی و رکود و تورم در بازار بین المللی می تواند شما را نابود کند اگر نتوانید با بینشی آگاهانه تر بیندیشید.

اقتصاد ازجمله دانش هایی است که به واسطۀ آن می توان برای رفاه همه جانبه، باز توزیع عادلانۀ ثروت، بهبود فعالیت های زیست محیطی و … بستری مناسب ساخت.

در سال 2019 میلادی دو اقتصاددان برندۀ جایزۀ نوبل شدند. آبیجیت بنرجی (Abhijit Banerjee) و استر دوفلو (Esther Duflo) دو اقتصاددانی هستند که به پاس خدمات و دست آوردهایشان در حوزۀ اقتصاد از برندگان جایزۀ نوبل 2019 بودند.

یافته ها و نظریات این دو اقتصاددان در کتاب Good Economics for Hard Times منتشر شد. این کتاب به فارسی اقتصاد خوب برای دوران سخت ترجمه شده است در سال 2019 میلادی غوغایی در میان کتاب های اقتصادی به پا کرد و توجه افراد بسیاری را به خود جمع کرد از جمله بیل گیتس که این کتاب را در فهرست کتاب های پیشنهادی اش نیز قرار داده است.

بنرجی و دوفلو در کتاب اقتصاد خوب برای دوران سخت می کوشند به سادگی و با نثری روان دیدگاه های نادرست اقتصادی نسبت به بحران های حال حاضر را نقد کنند؛ عمده ترین بحران هایی که در جهان فراگیر شده است و رابطۀ آن ها با اقتصاد را تبیین کنند و درنهایت به ارائۀ برخی راه کارها برای برون رفت از این وضعیت بپردازند.

کتاب اقتصاد خوب برای دوران سخت نه فصل و یک نتیجه گیری دارد. در هر یک از این فصل ها بنرجی و دوفلو به یکی از بحران های مهم در جهان امروز پرداخته اند.

در فصل نخست کتاب، مگا: اقتصاد را به روزهای درخشانش بازگردانیم، از علم اقتصاد و اهمیت آن، جایگاه این علم در تحولات دنیا و نقش آن در جلوگیری از وقوع بحران ها و همچنین دیدگاه های اقتصاددان ها سخن گفته اند.

فصل دوم، فرار از دهان کوسه، اختصاص دارد به مسئلۀ مهاجرت، چگونگی این فرایند و رفتار جوامع در برابر مهاجران می پردازد. مهاجرت یکی از مهم ترین مسائلی است که تمام کشورها را در پنج قاره درگیر کرده است و تبعات گوناگونی بر زندگی اجتماعی و کسب و کارها دارد.

اقتصاد خوب برای دوران سخت یکی از بهترین کتاب های پیشنهادی بیل گیتس در زمینه اقتصاد

فصل سوم، دردسرهای تجارت، مباحثی است پیرامون تجارت خارجی و تأثیرات آن و مسائلی که حول آن شکل می گیرد.

امیال، خواسته ‌‌ها و نیازها عنوان فصل چهارم کتاب اقتصاد خوب برای دوران سخت است. این فصل با بررسی روند خواسته ها و ترجیحات افراد گوناگون در جوامع شروع می شود و به واکاوی و تأثیر آن می پردازد؛ همچنین تبعیض های نژادی و جنسیتی و لزوم درک و حفظ مفهوم دموکراسی از موضوعات محوری این فصل هستند.

فصل پنجم کتاب، پایان رشد؟، به مسئلۀ رشد و توسعۀ اقتصادی در دنیا و کشورها می پردازد. در این فصل بنرجی و دوفلو می کوشند مفهوم رشد و امکان دستیابی به آن را تبیین و بررسی کنند.

دگرگونی های اقلیمی و محیط زیست ازجمله مسائلی هستند که امروزه توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده اند. فصل ششم این کتاب، در آب داغ، مباحثی را پیرامون محیط زیست و تأثیرات آن بیان می کنند.

پیانوی خودنواز عنوان فصل هفتم از کتاب بنرجی و دوفلو است. این فصل به یکی دیگر از مهم ترین مسائل روز جامعه می پردازد؛ تکنولوژی و پیرامون آن. رباتیک، گسترش تولید خودکار و تأثیراتی که بر اقتصاد و کسب و کارها دارند از مباحث این فصل کتاب اقتصاد خوب هستند.

دولت قانونمند، فصل هشتم کتاب، نحوۀ سیاست گذاری و نقش دولت ها در جامعه، مالیات و تأثیر آن در تأمین مالی دولت و … از موضوعاتی هستند گه در این فصل از کتاب به آن ها پرداخته شده است.

پول و مراقبت فصل نهم و آخر کتاب اقتصاد خوب برای روزهای سخت است. نقش پول، چگونگی تخصیص منابع مالی برای حمایت از اقشار ضعیف جامعه و موضوعاتی از این دست، فصل پایانی کتاب را تشکیل می دهند.

در پایان نیز جمع بندی و نظر نهایی نویسندگان کتاب و نتیجه گیری آن ها از این مباحث نوشته شده است.

گرچه برای داشتن روزهای بهتر در کنار اقتصاد خوب به عوامل و علوم دیگر هم نیازمندیم اما فهم بهتر اقتصاد نه فقط برای صاحبان مشاغل، کارمندان دولت، سیاست گذاران و … نیاز است بلکه برای همۀ افراد جامعه ضروری است و این کتاب یکی از بهترین کتاب های اقتصادی برای آشنایی و درک بیشتر اقتصاد است.

ما در مقالۀ «اقتصاد خوب برای دوران سخت» به موشکافی عمیق تر این کتاب پرداخته ایم. اگر دوست دارید بیشتر با نظریات دو تن از برندگان نوبل اقتصاد آشنا شوید پیشنهاد می کنیم این مقاله را از دست ندهید.

واقعیت یکی از کتاب های پیشنهادی بیل گیتس

«یکی از مهم ترین کتاب هایی که تا به حال خوانده ام، یک راهنمای ضروری برای تفکر روشن نسبت به جهان» بیل گیتس

Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong About the World – and Why Things Are Better Than You Think کتابی است نوشتۀ هانس رزلینگ (Hans Rosling) با همکاری پسرش اولا رزلینگ (Ola Rosling) و عروسش آنا رزلینگ رونلوند (Anna Rosling Rönnlund).

هانس رزلینگ پزشک و آماردان اهل سوئد بود. او در کتاب واقعیت: ده دلیل برای اینکه دربارۀ جهان اشتباه فکر می کنیم – و چرا اتفاقات جهان ازآنچه به نظر می رسند، بهترند به وسیلۀ آمار نشان می دهد که اغلب مردم دنیا دربارۀ وضعیت جهان اشتباه فکر می کنند. بسیاری از ما جهان امروز را جهانی در آستانۀ ویرانی و نابودی می دانیم اما رزلینگ ها به ما نشان می دهند که این دیدگاه چندان هم درست نیست.

این کتاب حاصل گفتگو، مباحثه، مشاجره و تلاش سه فرد متفاوت، با سه دیدگاه متفاوت نسبت به جهان پیرامون است که در آن کوشیده اند به علت این تیره اندیشی با کمک علم آمار پاسخ دهند.

رزلینگ ها با علم آمار به ما نشان می دهند که مردم به دلایلی جهان را تیره تر ازآنچه درواقع هست، می بینند؛ آن ها این دلایل را غرایز انسانی می دانند که ذهن و نگرش انسان را دچار تحریف و اشتباه می کند.

هر کدام از این دلیل ها یا غریزه ها را در یک فصل جداگانه بررسی کرده اند؛ فصل اول غریزۀ شکاف، فصل دوم غریزۀ منفی گرا، فصل سوم غریزه پیروی از خط مستقیم، فصل چهارم غریزه ترس، فصل پنجم غریزه اندازه، فصل ششم غریزه کلی گرا، فصل هفتم غریزه سرنوشت، فصل هشتم غریزه نگرش تک بعدی، فصل نهم غریزه سرزنش، فصل دهم غریزه فوریت، فصل یازدهم واقعیت در عمل. در انتها نیز داستان نوشتن کتاب نوشته شده است.

اغراق در بدی ها و سختی های دنیا نگرش ما را نسبت به زندگیمان تاریک و ناامیدکننده می کند و این نگرش اشتباه نسبت به دنیا و پدیده های پیرامون برای همۀ افراد مخرب است.

مادری که فکر می کند دنیا باوجود تمام تلاش های ما برای بهبود اوضاع همچنان ناعادلانه است به دام افسردگی می افتد.

دانش آموزان و دانشجویان ناامید از اصلاح امور انگیزۀ خود برای ساختن جامعه ای بهتر از دست می دهند.

واقعیت یکی از کتاب های پیشنهادی بیل گیتس

صاحبان کسب و کارها، کارآفرینان و … با نگرش منفی نسبت به مشکلات و مسائل دنیا علاقه ای به پیشرفت و فعالیت های اثربخش ندارند.

درنهایت همه قربانی ناآگاهی از ده غریزۀ منفی نگر خود خواهیم شد و جهانی به واقع ویران خواهیم داشت.

نتیجۀ این ده غریزۀ تحریف کنندۀ اندیشه وجود دوقطبی و تمایل ما به تقسیم بندی جهان است تا بتوانیم پیشرفت و سیر تکامل بشر را درک کنیم اما این ده غریزه اندیشۀ صحیحی از واقعیت دنیا به ما نمی دهند بلکه نتیجۀ آن ها تصویری از اوضاع رو به وخامت است که البته رسانه هایمان در القای این حس ترس و آشوب نقش درخشانی دارند.

اما چرا این قدر دچار اشتباه و خطای اندیشه می شویم؟ حقیقت آن است که اغلب این خطاها ناشی از ناآگاهی و از سر ندانستن واقعیت است. وقتی از چیزی آگاه نباشیم ضمیر ناخودآگاه و غرایزمان با داده های از پیش داشته و تعصباتمان ما را به اشتباه می اندازد.

با خواندن این کتاب متوجه می شویم که در واقعیت جهان با تمام مشکلات و نقص هایش بهتر از آن چیزی است که تصویر می کنیم. البته این به معنای نفی مشکلات و بحران های موجود نیست. صرفاً نگرشی واقع گرایانه به مسائل دنیاست که با کمک آن می توانیم بهتر و روشن تر و آگاهانه تر تصمیم بگیریم.

«کتاب واقعیت، آخرین نبرد زندگی من است؛ مبارزه با ناآگاهی های مخرب … سابقاً، خود را با مجموعۀ عظیم داده ها، نرم افزارهای آگاهی بخشی، یک سبک یادگیری پرانرژی و نیز یک سرنیزۀ سوئدی جهت فرو بردن در گلو مجهز کردم. آن چیزها کافی نبودند، اما امیدوارم این کتاب کافی باشد.» هانس رزلینگ، فوریه 2017

آشوب یکی از کتاب های پیشنهادی بیل گیتس

جهان درگیر بحران است؛ اما آیا همۀ مردم به طور یکسان از این بحران ها رنج می برند و تأثیر می گیرند؟ با یک نگاه کلی و عمومی به اوضاع و احوال کشورهای گوناگون نیز می توان پاسخ این پرسش را خیر دانست.

بسیاری از کشورها اکنون کمتر از بحران های گوناگون جهانی آسیب می بینند زیرا توانسته اند از بحران های پیشینی که در جهان به وجود آمده بود عبور کنند و از آن ها درس بگیرند. استفادۀ هوشمندانه از تجربه های سخت گذشته باعث شده تا امروزه بهتر و مؤثرتر برای عبور از بحران ها عمل کنند.

اما چه عواملی باعث شده است تا برخی کشورها در جریان گذار از سختی ها بهتر عمل کنند؟

جرد دایموند (Jared Diamond) جغرافی دان، تاریخ شناس، پرنده شناس و نویسندۀ اهل ایالات متحده است. دایموند یکی از برجسته ترین روشنفکران آمریکایی است که برای پژوهش ها و نوشته هایش جایزه های بسیاری برنده شده است.

دایموند در کتاب Upheaval: How Nations Cope with Crisis and Change نگاه تازه ای به مخاطبان خود ارائه می کند تا بتوانند با روند برون رفت از بحران در کشورهای گوناگون آشنا شوند و بتواند از آن برای طراحی مدل مناسبی برای جامعه و فعالیت های خودشان استفاده کنند.

این کتاب به فارسی آشوب: نقاط عطف برای کشورهای بحران زده ترجمه شده است. در بخش نخست این کتاب دایموند به توضیح بحران های شخصی و چگونگی رویارویی با آن ها می پردازد.

دایموند با بررسی شباهت ها و تفاوت های میان بحران های فردی و بحران های ملی در جوامع گوناگون عوامل دوازده گانه ای می رسد که عوامل مرتبط با پیامدهای بحران‌های ملی هستند.

آشوب یکی از کتاب های پیشنهادی بیل گیتس

در بخش دوم این کتاب کشورهای فنلاند، ژاپن، شیلی، اندونزی، آلمان پس از جنگ جهانی دوم، استرالیا و ایالات متحده بررسی شده اند. نتیجۀ پژوهش و بررسی راه هایی که این کشورها برای گذر از بحران های گوناگون در پیش گرفتند تا در مسیر توسعه و جامعه سازی قرار بگیرند به دیگر کشورها و جوامع و نهادهای گوناگون درس های مهمی را می آموزد.

دایموند در سومین و آخرین بخش کتاب آشوب، بحران های پیش روی انسان آینده را توضیح می دهد و درنهایت به توضیح عوامل و راه هایی می پردازد که برای گذار از این شرایط باید از آن ها استفاده کرد.

اگر با بحرانی رو به رو شدیم چه باید بکنیم و دیگر بحران زده ها برای عبور از بحران ها چه کرده اند؟ جرد دایموند در کتاب آشوب: نقاط عطف برای کشورهای بحران زده به این دو پرسش پاسخ می دهد.

«من طرفدار سرسخت همۀ چیزهایی هستم که جرد دایموند نوشته است و آخرین اثر او (کتاب آشوب: نقاط عطف برای کشورهای بحران زده) نیز مستثنی نیست. او نشان می دهد که راهی برای گذار از بحران وجود دارد و ما می توانیم آن را انتخاب کنیم.» بیل گیتس

سراسر دنیا را اخبار نومید کننده فرا گرفته است اما کتاب های دایموند گویی کورسویی از نور و امید در جهانی خاکستری است. برای اینکه بیشتر با این کتاب و نویسنده اش آشنا شوید می توانید مقالۀ «واقعیت؛ جهان آن قدرها هم هولناک نیست» را مطالعه کنید.

طرز فکر یکی از کتاب های پیشنهادی بیل گیتس

درنهایت، همه چیز به طرز فکر ما بستگی دارد. به نظر من یکی از بهترین کتاب های پیشنهادی بیل گیتس که همه باید مطالعه کنند این کتاب است ، چون همه چی با طرز فکر شما رقم خواهد خورد

در مسیر هر فعالیتی، از ابتدایی ترین سال های زندگی تا پایان عمرمان، با فراز و فرودهای بسیاری رو به رو خواهیم شد. افراد بسیاری از این فراز و فرودها با عنوان پیروزی و شکست یاد می کنند؛ اما آیا واقعاً هر فرود و نشیبی در زندگی شکستی برای ماست؟

اساساً شکست در زندگی یک انسان وجود دارد یا شکست مفهومی است زادۀ ذهن بشر؟

کارول دوک (Carol Dweck) روان شناس اهل ایالات متحده و استاد دانشگاه استنفورد است. کارول دوک یکی از روان شناسان مثبت گرا است. این شاخه از روان شناسی تنها به شناسایی بیماران و درمان مشکلات روانی نمی پردازد بلکه هدف اصلی آن بهبود کیفیت زندگی روانی انسان ها با به کارگیری دستاوردهای روان شناختی است.

تمرکز فعالیت های دوک رو مباحث مربوط به رشد و توسعه است. او بیش از سه دهه روی هوش، رشد، یادگیری و پیرامون این مسائل پژوهش کرده است.

مشهورترین اثر او کتاب Mindset: The New Psychology of Success است که در ایران به طرز فکر: روانشناسی نوین موفقیت ترجمه شده است.

به طور معمول اغلب ما با دیدگاهی خطی نسبت به شکست و موفقیت رشد کرده ایم؛ در وجود هر یک از ما هوشمندی و استعداد محدودی قرار داده شده است که با چالش های گوناگون در طی زندگی آن ها را محک می زنیم. با چنین نگرشی بسیاری از افراد هسند که از جانب اطرافیانشان دسته بندی می شوند یا برچسب هایی ازجمله باهوش، احمق، عادی، نابغه و … دریافت می کنند.

در مقابل افرادی هستند که محیط پیرامونشان را همچون محیطی برای رشد و پیشرفت خود می بینند. این افراد از شکست نمی هراسند زیرا اساساً شکست برای آن ها مفهوم منفی و واپس گرا ندارد بلکه کاملاً برعکس؛ در دیدگاه چنین افرادی شکست و موفقیت هر دو تجربه هایی هستند که با کمک گرفتن از آن ها می توانیم پله های رشد و توسعه را برای خود بسازیم.

طرز فکر یکی از کتاب های پیشنهادی بیل گیتس

در کتاب طرز فکر، دوک نگرش دستۀ نخست را با اصطلاح ذهنیت ثابت یا Fixed Mindset معرفی می کند و در مقابل ذهنیت ایستا، گروه دوم قرار دارند که ذهنیت رشد یا Growth Mindset دارند.

در ذهنیت ثابت افراد هنگام شکست به دلیل محدود دانستن توانایی ها و امکاناتشان اغلب دست از تلاش بر می دارند و مسیرشان را تغییر می دهند یا خود را محدود به فعالیت های کوچک تر می کنند؛ اما افرادی با ذهنیت رشد همواره بر این باور هستند که با تلاش و پشتکار و یادگیری می توانند توانایی ها و قابلیت هایشان را افزایش دهند.

ذهنیت رشد ماهیتی امیدوارانه دارد. در این ذهنیت شکست خوردن پایان ماجرا نیست و تلاش نکتۀ اصلی در انجام هر فعالیتی است. افراد دارای ذهنیت رشد توانایی های خود را منحصر و محدود نمی دانند و با موفقیت در یک پروژه به سراغ کاری بزرگ تر می روند زیرا همواره در حال یادگیری و ارتقای مهارت ها و توانایی های خودشان هستند.

بخشی از اهمیت کتاب کارول دوک در این است که به ذهن های ایستا نشان می دهد می توانیم با تغییر نگرش و ذهنیتمان استعدادهای خود را شکوفا کنیم و به جای ناامیدی و تجربۀ پی در پی ناکامی از شکست هایمان پلی برای پیروزی بسازیم.

باوجود نقدهای واردشده به کتاب طرز فکر کارول دوک، همچنان این کتاب محتوای ارزشمند و قابل تأملی دارد. شکست در ذهنیت ایستا بزرگ ترین مانع برای ادامۀ مسیر و رشد و توسعه است اما در ذهنیت رشد، شکست آغاز ماجرا است.

برای آشنایی بیشتر پیشنهاد ما خواندن مقالۀ «مانع یا سکوی رشد؛ انتخاب با خودتان است» است تا با این روان شناس مثبت گرا و دیدگاه هایش آشنا شوید.

جمع بندی

میل به پیشرفت در همۀ انسان ها وجود دارد. ما انسان ها دوست داریم در زندگی شخصی، زندگی کاری، فعالیت های اجتماعی و هر فعالیت دیگری در زندگیمان رشد و پیشرفت کنیم. بهترین و در دسترس ترین ابزار برای توسعه فردی و جمعی کتاب ها هستند.

ما در کافه کتاب خوانی تلاش می کنیم تا کتاب هایی را معرفی کنیم که با خواندن هر یک از آن ها بتوانید یک قدم به پیشرفت و توسعۀ مد نظرتان نزدیک تر شوید.

بیل گیتس یکی از بزرگ ترین افراد در حوزۀ تکنولوژی است که اگرچه خود را بازنشسته کرده و اکنون بر فعالیت در بنیاد خیریه اش تمرکز دارد اما همچنان در پی آموختن از کتاب ها است و به طور مداوم کتاب های مناسب و ارزشمندی را با مخاطبانش به اشتراک می گذارد.

ما هم در این مقالۀ کافه کتاب خوانی تلاش کردیم تا از میان تمام کتاب هایی که بیل گیتس معرفی کرده است بهترین کتاب های پیشنهادی بیل گیتس که در ایران نیز ترجمه شده اند را به شما معرفی کنیم.

امیدواریم خواندن این کتاب ها برایتان راهی باشند به سوی بهترین ها.